Vammaiset voivat saada tukea tavanomaisiin elämän toimintoihin. Näihin katsotaan kuuluvan muun muassa asuminen, työssä käyminen, opiskelu, osallistuminen, liikkuminen, asioiminen ja vapaa-ajan viettoon kuuluvat toiminnot.
Vammaispalvelulain mukaisten palvelujen ja tukitoimien järjestäminen ei perustu diagnoosiin, vaan henkilön vammasta tai sairaudesta aiheutuvaan tarpeeseen. Palvelut järjestetään yksilöllisen tarpeen arvioinnin perusteella. Tämä tapahtuu kunnan vammaissosiaalityön palvelutarpeen arvioinnissa sekä palvelusuunnitelman laadinnassa.

Henkilöstövuokrauspalvelun vaiheet
Etsimme aktiivisesti uusia yhteistyökumppaneita.-
Yhteydenotto
Yhteydenoton jälkeen pidämme palaverin, missä sovimme sopimuksen ehdoista. -
Sopimuksen täyttö
Sopimuksen luomisen jälkeen määritämme tarvittavan ammattilaisen profiilin ja toimenkuvan. -
Tekijän löytäminen
Valitsemme asiakkaalle sopivan työntekijän, jonka olemme haastatelleet jo rekrytointivaiheessa. Jos asiakkaalla on mielessä toivottu työntekijä, pyrimme järjestämään hänet asiakkaalle.
-
TYÖNANTAJALLE
Löydä unelmiesi työntekijät meiltä. -
TYÖNHAKIJALLE
Tutustu vaihteleviin työpaikkoihin ja kehity työssäsi.
Usein Kysytyt Kysymykset
-
Millaisia oikeuksia vammaisella henkilöllä on?
Asiakkaalla on oikeus saada sosiaalihuollon toteuttajalta laadultaan hyvää sosiaalihuoltoa ja hyvää kohtelua ilman syrjintää. Asiakasta on kohdeltava siten, että hänen vakaumustaan ja yksityisyyttään kunnioitetaan eikä hänen ihmisarvoaan loukata. Sosiaalihuoltoa ja vammaispalveluita järjestettäessä asiakkaan etu on aina ensisijainen. Etua arvioitaessa on otettava huomioon muun muassa asiakkaan hyvinvointi, itsenäinen suoriutuminen sekä omatoimisuuden vahvistuminen. Arvio tulee tehdä aina yksilöllisesti. -
Kenelle palvelu sopii?
Erityishuoltona myönnettävien palveluiden tarkoituksena on edistää kehitysvammaisen henkilön suoriutumista päivittäisistä toiminnoista, edistää hänen omintakeista toimeentuloaan ja sopeutumistaan yhteiskuntaan, sekä turvata hänen tarvitsemansa hoito ja muu huolenpito.
Erityisiä, tarvittavia tukitoimia voidaan myöntää mm. sosiaalihuoltolain tai vammaispalvelulain perusteella(omalta kunnan tai kaupungilta). Jos nämä eivät ole riittäviä kattamaan kehitysvammaisen henkilön palveluntarvetta, asiakkaalle voidaan myöntää palveluja kehitysvammalakiin perustuvana erityishuoltona.